به گزارش خبرنگار مهر، مهدی فضایلی شامگاه چهارشنبه در برنامه گرامیداشت بسیج اساتید و ولادت امام رضا (ع) در دانشگاه اصفهان اظهار داشت: تشکیل بسیج اساتید با نام شهید چمران گره خورده و متبرک شده و بسیج اساتید با تاسی به این شهید برنامه و اقدامات خود را برای تربیت انسانها جهتگیری و رویکرد مشخصی را تعریف کنند.
وی در خصوص منطق مواجه رهبر معظم انقلاب با موضوعات مختلف که سوال بسیاری از افراد است، گفت: چند مبنا در رفتار و اعمال رهبر معظم انقلاب قابل اشاره است که شرع و احکام دین اسلامی اولین مبنا است و در واقع همه فعالیتها باید در چهارچوب اسلام و انقلاب قرار گیرد.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطر نشان کرد: با مطالبه مردم نظام جمهوری اسلامی تشکیل و در قانون اساسی تصریح شده که باید بر اساس دین اسلام شکل گیرد، بنابراین دولت اسلامی باید اسلامی باشد که البته در نگاه رهبری تنها قوه مجریه را شامل نمیشود بلکه مجموعه نهادها وسازمانها مخاطب آن هستند.
فاصله حکمرانها با ضوابط اسلامی
وی با بیان اینکه کاستیها ناشی از فاصله حکمرانها با ضوابط اسلامی است، گفت: مدیران بسیاری در دستگاههای اجرایی وجود دارند که تطابق رفتار آنها با سبک زندگی اسلامی و پایبندی به این ضوابط بسیار اهمیت دارد بنابراین ما در مرحله سخت تشکیل دولت اسلامی قرار داریم.
فضایلی با اشاره به خاطرهای از شهید سردار سلیمانی، گفت: شهید سلیمانی زمانی که فرمانده قرارگاه شرق کشور بود یکی از اشرار بنام کرمان را دستگیر کرد و به گوش رهبر رساند و رهبر از چگونگی آن سوال کردند وگفتند بر اساس حکم خدا و امان نامهای که به او دادهاید باید آزاد شود.
وی از دیدار رهبر با مسئولان صنایع هوایی و موشکی نیز به اولویت قرار دادن ضوابط دینی و اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان تاکید بر بالا بردن دقت موشکها و نقطه زنها کردند که نباید انسان بیگناهی در نتیجه دفاعی ما آسیب ببیند و اینگونه تعالیم اسلامی را مقدم بر هر چیز میدانستند.
مبنای قانونمندی و موضع رهبری
معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطر نشان کرد: بنابراین دولت اسلامی زمانی محقق میشود که تصمیم همه دولتمردان آن با احکام اسلام مطابقت داشته باشد؛ همچنین رهبر انقلاب قول به غیر علم را حرام عنوان کردند که بر چیزی که بدان علم نداریم را به اشتراک نگذاریم و بر همین اصل نیز خود پایبند بوده و هستند.
وی مبنای قانون را از دیگر مبناهای فکری رهبری دانست و گفت: برخی با مغالطه میخواستند از ولایت مطلقه یک معنا و تفسیر غلط ارائه دهند و رهبری را مطلق از همه قوانین عنوان کنند که هر کار بخواهد میتواند بکند، در صورتی که این مسئله نیست و قانون و قانونمندی در خیلی از موضوعات توقعات غیر قانونی است.
فضایلی ادامه داد: بر اساس احکام حکومتی اگر مسئولان بخواهند قانون معتبری را اعمال کند و دچار مشکل شدند و در مضیقه ماندند، در این صورت رهبری مرجع است و میتوانند به ایشان مراجعه کنند که حتی این امر در قانون هم ذکر شده است.
صیانت از جایگاه قانونی نهادها
وی با اشاره به اعتقاد و پایبندی رهبر معظم انقلاب به اصل صیانت از جایگاه قانونی دستگاهها و نهادهای مختلف، تصریح کرد: رهبری نمیتواند در تصمیمگیری موردی دستگاهها وارد و بگوید باشد و نباشد، زیرا نه قانون اجازه میدهد و نه منطقی است؛ دستگاهها مدیران اجرایی دارند و در صورت اشتباه نیز مورد مواخذه قرار میگیرند و رئیس جمهور باید وارد شود. البته رهبر تشخیص مصلحتی در موارد خاص میدهند زیرا معتقدند که از نگفتهها و نکردهها نیز محضر خدا سوال و جواب باید پس بدهیم.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطر نشان کرد: در تشخیص مصلحت نظام نیز حجت شرعی مطرح است که در نظام تصمیمگیری رهبری نیز یکی دیگر از مبانی است و اگر ما در عرصههای مختلف سوالی در خصوص انتصابات رهبری برایمان پیش آید به یکی از این مبانی باید مراجعه کنیم، البته این موارد به معنای عصمت در رهبری نیست.
مشخص شدن آینده قوه قضائیه
وی افزود: متأسفانه توقع از رهبری مانند یک سیاستمدار حرفهای است در صورتی که میان امیرالمومنین (ع) و معاویه تفاوت در ضوابط مندی آنها بود، هرچند که میگفتند معاویه سیاستمدارتر بوده اما او هرچه را به نفعش بود عمل میکرد و در منظومه اسلامی قرار نداشت.
فضایلی با بیان اینکه حدودی در نظام اسلامی تعریف شده است، گفت: نمیتوان پا را فراتر این اصول گذاشت و نتیجه عملی متفاوت از معیارهای دنیایی است، پس باید شناختمان را از مقوله ولایت فقیه دقیق کنیم زیرا چنین موضوعاتی کمتر پرداخته شده و بایدها و نبایدهای آن باید تبیین شود.
وی در خصوص مشخص شدن آینده قوه قضائیه گفت: تا این حد میتوانم بگویم که شخص مورد نظر برای سکان داری آن مشخص شده و هفته آینده بعد از روز قوه قضائیه اعلام میشود.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب نیز با اشاره به تلاش رهبر برای حفظ افراد در نظام گفت: یکی از ویژگیهای بارز رهبر سعهصدر و صبوری ایشان است و رهبر معظم انقلاب همیشه در جریانات مختلف و با وجود افراد و عقاید مختلف تلاش داشتند که افراد را تا حد امکان در این نظام حفظ کنند مگر اینکه خود آنها از مسیر انقلاب و دین اسلام منحرف میشدند.
نظر شما